вівторок, 7 червня 2016 р.

ТОП-8 продуктів для поліпшення зору

ТОП-8 продуктів для поліпшення зору

Якщо хочеш, щоб зір був хорошим, дізнайся, які продукти необхідно частіше ставити на стіл.
Включення в свій раціон правильних продуктів допоможе уникнути розвитку катаракти, макулярної дистрофії та інших проблем із зором.

  • Морква

Морква в цьому списку займає провідну роль. Провідну роль у цьому списку віддається моркви. Цей яскравий овоч цінується за бета-каротину - пігменту, який дає моркви та інших жовтим і помаранчевим овочам їх насичений колір. Крім того, каротин бореться з макулярної дегенерацією сітківки і катарактою.


  • Жирна риба

Сардини, лосось, скумбрія та інша жирна риба містить омега-3 жирні кислоти, необхідні для лікування синдрому сухого ока. Крім цього, жирні кислоти зменшують ризик розвитку макулодистрофії майже на 40%.

  • Зелень


Селера, крес-салат, капуста, шпинат і многая інша зелень містить лютеїн, антиоксиданти, і зеаксантин. Всі ці поживні речовини допомагають поліпшити зір.
  • Кукурудза

Кукурудза містить поживні речовини, які необхідні, щоб зберегти здоров'я очей. Кукурудза знижує ризик розвитку катаракти, тому що, як і зелень, кукурудза містить лютеїн і зеаксантин.
  • Оливкова олія

Деякі овочі, особливо ті, які містять вітамін А, слід вживати з оливковою олією, тому що це єдиний спосіб для нашого організму поглинати поживні речовини з інших продуктів. Додавай оливкову олію до моркви, капусти, помідорів. Його також можна використовувати при готуванні м'яса або риби, однак май на увазі, що олія містить багато калорій, тому поміркованість у ключове поняття.
  • Індичка

М'ясо індички багата цинком і вітаміном B, а крім іншого, індичка сприятливо впливає на зір, не завдаючи шкоди фігурі.
  • Помідори

Так само, як будь-які інші овочі і фрукти, помідори багаті клітковиною. а ось що відрізняє помідори від інших продуктів, так це зміст великої кількості вітаміну С, лікопену і каротиноїдів

Немає коментарів:

Дописати коментар